ki a virtuális asszisztens?

mit is jelent, hogy virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztens – rövidítése VA –  az a magasan képzett szakember, aki virtuálisan, vagyis a távolból – otthonról, vagy egy coworking irodából – támogatják, segítik a vállalkozások működését. Szabadúszók, egyéni vállalkozók, akik szerződéses kapcsolatban állnak klienseikkel. Ügyfelei lehetnek mikro- és kisvállalkozások, egyéni vállalkozók, oktató-, tanácsadó cégek, akár magánszemélyek is.

miért idő- és költséghatékony megoldás velük dolgozni?

Vállalkozások legnagyobb anyagi terhe az adminisztrációs terület: magas a rezsidíj, az alkalmazotti bérköltség. Ellenben egy VA-sel való együttműködés ideális: nem kell irodát fenntartani, gépparkot vásárolni és üzemeltetni. Továbbá a virtuális asszisztensek saját vállalkozásuk adózásáért saját maguk felelnek, vagyis az ügyfélnek nincs gondja a munkabérre, járulékokra, munkaviszonnyal kapcsolatosan jelentkező egyéb teendőkre. Nincs szabadság- és betegállomány-fizetés.

Mivel egy VA is vállalkozó, gyakorlatilag vállalkozó társsal dolgozol együtt, akivel a megállapodásotok szerinti elvégzett feladatra fordított nettó munkaidővel számolsz el. Ismert, hogy egy alkalmazotti nyolcórás munkaviszony nem fed le napi 8 óra kizárólag a megoldandó feladatra fókuszált munkatevékenységet. Nettó munkaidő-elszámolás alatt azt értem, hogy virtuális asszisztenssel együtt dolgozni annyit jelent, hogy a munkára fordított időt kell csak kiegyenlítened. Pl. a Toggl szoftver alkalmazásával mérhető a munkaidő.  Tehát nincs benne semmilyen szünet elszámolása, privát dolgok ügyintézése, stb. Ha ránézel a Miért éri meg?  oldalra, egy összehasonlító grafikont találsz arról, mennyibe is kerül egy virtuális asszisztens és egy alkalmazott foglalkoztatása havonta.

Ragaszkodsz az alkalmazotti asszisztenshez?

egy Virtuális asszisztens ebben az esetben is tud segíteni!

Ha szereted, hogy van teljes munkaidős alkalmazott a közeledben, akkor is vannak helyzetek, amikor ki tud segíteni egy virtuális asszisztens. Megoldást nyújt az átmeneti munkaerő-kiesésre is: alkalmazott szabadsága alatt elvégzendő munka, vagy ilyen a határozott ideig gyermekápolási szabadságát élvező beosztott, esetleg huzamosabb ideig betegállomány miatt távollétre kényszerült kolléga. Részt tudnak vállalni projektmunkákban is, ahol átmeneti időszakra van csak szükség több kollégára, a csapat bővítésére.

Adminisztráció

HR

Munkaügy

Üzemeltetés

Ügyintézés

miért tudom én növelni a te vállalkozásod?

Az irodai szférában több mint 15 évet töltöttem el. A 250 fős Gerbeaud Kft irodavezetője voltam. Ezen a területen sajátítottam el a vállalkozói és cégvezetési szemléletet, tkp. a versenyszférába szocializálódtam. Később módomban állt az Osztrák Nagykövetség berkein belül az állami területbe is betekinteni, ahol a Nagykövet személyi asszisztense voltam. Némi tapasztalatot gyűjthettem multinacionális környezetben is, mikor a Raiffeisen Bank és Uniqa Biztosító szoftverfejlesztő háttércégénél, az Syntegra Kft-nél dolgoztam.

Minden területet végigjártam: recepciós, menedzserasszisztens, HR és munkaügyi vezető, üzemeltetési asszisztens, irodavezető, nagyköveti személyi asszisztens.
Tapasztalatot szereztem beosztottak irányításában és a területem hatékonyságát elősegítő stratégia kidolgozásában, projektmunkában.

Személyes erősségem a jó szervezőkészség, logisztikai érzék, az „egészben” látás, a precíz munkavégzés, a kiváló helyesírás. Két jellemvonást kiemelek, ami segíti a döntésed: korrektség és diszkréció.
Szerencsés vagyok, hogy alkalmazotti jogviszonyom idején dolgozhattam nő és férfi vezetőkkel. Egyaránt jól együtt tudtam működni hölgyekkel és urakkal.

Virtuális magánasszisztensként folyamatos megbízásaim vannak. Eddig olyan ügyfelekkel dolgoztam, akik webshop-ot, online tanfolyamot üzemeltetnek, első munkám weboldal építés volt.

Hiteles véleményeket itt olvashatsz rólam. 

Cégvezetőknek

Üzletasszonyoknak

Kisvállalkozóknak

Középvállalkozóknak